woensdag, 13. mei 2009 - 14:57

Dode en drie gewonden na vluchtpoging bij drugsinvallen

Amsterdam

Aan de Kikkenstein en de Boris Pasternakstraat in Amsterdam Zuidoost zijn woensdagochtend, bij een drugsinval door de politie, één dode en drie gewonden gevallen tijdens een vluchtpoging. Dit heeft het openbaar ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Vanochtend rond 10.00 uur zijn door rechercheteams van district Oost invallen gedaan bij verschillende panden in verband met handel in harddrugs. Meerdere personen zijn tijdens hun vluchtpoging via balkons naar beneden gesprongen of gevallen.

Eén van hen is aan zijn verwondingen overleden, en drie anderen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Bij deze actie zijn grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de invallen. Het forensisch onderzoek wordt daarbij uitgevoerd door specialisten van een ander politiekorps.

Arrestatieteam
Het rechercheonderzoek in deze harddrugszaak is al enige tijd aan de gang. Gezien de aangetroffen partij harddrugs en de te verwachten straatwaarde ervan, wordt het arrestatieteam ingezet voor de beveiliging van de aangetroffen partij en de afvoer.
Provincie:
Tag(s):