zondag, 24. mei 2009 - 9:49

Dode en gewonden bij schietpartij Rotterdam

Rotterdam

Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagnacht een 26-jarige Schiedammer aangehouden na een schietpartij in een horecagelegenheid aan het Noordplein waarbij een dode viel.

De 26-jarige Schiedammer wordt verdacht te hebben geschoten in de zaak, waarbij drie mensen gewond raakten. Eén van hen is later in het ziekenhuis overleden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Omstreeks 01.00 uur zondagmorgen kreeg een aantal mannen in een café aan het Noordplein ruzie. Dit escaleerde op een gegeven moment in een schietpartij, waarbij drie mannen, 46, 51 en 53 jaar oud uit Rotterdam gewond raakten.

Ze zijn alle drie direct naar een ziekenhuis gebracht. De 53-jarige Rotterdammer is in de loop van de nacht aan zijn verwondingen bezweken. De verwondingen van de andere twee zijn ernstig.

De schutter is na de schietpartij weggereden in een zwarte auto. Omstreeks 03.00 uur meldde een man zich bij een ziekenhuis in Schiedam met verwondingen aan een hand. De politie stelde een onderzoek in en heeft hem aangehouden als verdachte in deze zaak.

De recherche van het district Noord stelt een diepgaand onderzoek in naar de achtergronden van dit ernstige en tragische misdrijf.
Provincie:
Tag(s):