maandag, 26. januari 2009 - 16:55

Dode in Slootdorp na voorrangsfout

Slootdorp

Maandag 26 januari heeft er rond 13.40 uur een aanrijding plaatsgevonden met dodelijke afloop op de kruising van de Nieuwesluizerweg en de Molenweg tussen een tankauto en een personenauto. Hierbij is een inzittende van de personenauto, een 74-jarige vrouw uit Hippolytushoef, op slag overleden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De personenauto werd bestuurd door de 75-jarige echtgenoot van de vrouw. Het paar reed op de Molenweg en verleende op de kruising met de Nieuwesluizerweg geen voorrang aan een tankauto die voor hen van rechts kwam, uit de richting van Wieringerwaard, en werd bestuurd door een 37-jarige chauffeur uit Slootdorp.

De personenauto werd in de rechterflank gegrepen en van een talud afgeduwd. De vrouw, die als passagier voor in de personenauto zat, was op slag dood. Haar man is zeer zwaar gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

De tankauto was geladen met gasolie maar er ontstond geen explosiegevaar. De chauffeur liep een lichte shock op en de voertuigen raakten flink beschadigd. De ongeveer 12.000 liter gasolie werd overgepompt in een onbeschadigde tankauto. De weg is enkele uren gestremd geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):