vrijdag, 6. februari 2009 - 11:47

Dode in verkeer door gladheid

Meijel

In Meijel is vrijdagochtend een 42-jarige man uit die plaats om het leven gekomen bij een aanrijding op de Heldensedijk. Het slachtoffer werd op de fiets aangereden door een personenauto die in de slip was geraakt, meldt de politie. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur toen het voertuig door gladheid in een slip raakte. Het slachtoffer werd op het fietspad geschept en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De auto, die bestuurd werd door een 33-jarige man uit Grashoek, kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. De gevel raakte daarbij niet ernstig beschadigd. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Ook op de Duitse snelweg A52, van Düsseldorf richting Roermond, raakte de bestuurster van een Nederlands voertuig in de slip en belandde in de berm. De vrouw kon zelf uit het voertuig komen en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. Vermoedelijk is het ongeval ook hier veroorzaakt door de gladheid.

Ook op andere plaatsen in de regio was het glad. Met name in het noorden van de regio. Daarbij vonden in totaal zo'n tien ongevallen plaats met blikschade en in enkele gevallen met licht letsel.
Provincie:
Tag(s):