woensdag, 11. februari 2009 - 16:48

Donderdag acties bij Fresenius Hemocare

Emmercompascuum

Fresenius Hemocare (Emmer-Compascuum, 650 werknemers) is vooralsnog niet bereid om terug te komen op haar cao-eindbod. Dat blijkt uit een brief die CNV Chemie en energie vanmorgen van het bedrijf heeft ontvangen. Het ultimatum dat de bond had gesteld, is zojuist verstreken. Dat betekent dat er vanaf donderdag actie wordt gevoerd voor een beter cao-resultaat.

Pasman noemt de brief van Fresenius Hemocare "een vreemde reactie". "In de brief komt Fresenius nog een keer met hetzelfde eindbod dat we al eerder hebben verworpen. Fresenius zal toch echt een beweging moeten maken, anders komen we geen stap verder."

Volgens de CNV-onderhandelaar biedt Fresenius "een loonsverhoging die de inflatie nauwelijks bijbeent". "Fresenius heeft een prima rendement en heeft geen last van de crisis, dus is het logisch als de werknemers een normale loonsverhoging krijgen."

De bond wil een eenjarige cao afspreken (van 1 oktober 2008 tot 1 oktober 2009), met een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 oktober 2008.

Nu Fresenius hier niet op wil ingaan, zijn acties onvermijdelijk geworden. Donderdag zal elke ploeg die opkomt (ochtend, middag, avond, nacht) de eerste 4 uur niet werken. "Hopelijk ziet Fresenius snel in dat het beter is om opnieuw met ons om de tafel te gaan", zegt Pasman.
Provincie:
Tag(s):