zondag, 1. februari 2009 - 21:04

Doodgeschoten man is 20-jarige schiedammer

Eindhoven

De man die vrijdagavond werd doodgeschoten in een woning aan de Hendrik Staetslaan in Eindhoven is een 20-jarige man uit Schiedam. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Hij was in het huis omdat hij een bekende is van de bewoners. Er is door het raam aan de voorkant van de woning naar binnen geschoten. Er zijn meerdere schoten gelost. Op het moment van de schietpartij waren er meer mensen in de woning aanwezig. Er is verder niemand gewond geraakt.

De politie onderzoekt de schietpartij met een team van in totaal 35 mensen. Een deel van de straat is sinds vrijdagavond afgesloten ten behoeve van het onderzoek. De politie verwacht de straat in de loop van zondag te kunnen vrijgeven. De betrokken bewoners hebben zaterdag een brief gekregen van de politie in Woensel-Zuid waarin de maatregelen werden uitgelegd. Ook is de politie zaterdag met een uitgebreid buurtonderzoek begonnen. Dat zal nog doorgaan.

Ook is de politie op zoek naar drie mogelijke getuigen van het schietincident. Volgens de politie heeft een getuige gezien dat het drietal rond dat tijdstip door de straat liep. Na de schietpartij zijn ze weggerend in de richting van de parkeerplaats bij de PLUS-supermarkt aan het Judas Taddeusplein. Het gaat vermoedelijk om twee jongens en één meisje. Eén van de drie had vermoedelijk een lichtgekleurde driekwart-jas aan.

De jongeren kunnen zich melden bij het rechercheteam dat de schietpartij onderzoekt via het politie-telefoonnummer 0900-8844. Ook andere getuigen of mensen die meer weten dat verband houdt met de schietpartij, kunnen zich op dat nummer melden. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):