dinsdag, 27. januari 2009 - 12:16

Dordrecht krijgt 3,6 Miljoen terug van IJslandse bank

Dordrecht

De gemeente Dordrecht heeft haar vordering van 3,4 miljoen van de IJslandse bank Kaupthing volledig terugontvangen, met een rente van 0,2 miljoen. Naast Dordrecht heeft ook de provincie Groningen haar vordering van deze bank terugbetaald gekregen.

De gemeente heeft in 2007 in totaal € 11,4 miljoen geplaatst bij twee IJslandse banken. In oktober kwamen deze banken in de problemen door de kredietcrisis. Daardoor ontstond onzekerheid of deze banken hun verplichtingen nog kunnen nakomen.

Over het nog uitstaande bedrag van € 8 miljoen bij de Landsbanki Islands is nog niets bekend. De gemeente Dordrecht is bezig ook dat bedrag terug te vorderen, in samenwerking met andere gemeenten en provincies die daar geld hebben uitstaan. Vanaf het begin van de kredietcrisis was de verwachting dat het perspectief van Kaupthing gunstiger was dan dat van Landsbanki.

,,Toch kwam de mededeling over het hervatten van de betaling voor ons als een verrassing’’, zegt Dion van Steensel, wethouder van financiën in Dordrecht. ,,We krijgen zelfs de volledige rente vergoed, d us uiteindelijk is dit een goede belegging gebleken.’’
Provincie:
Tag(s):