vrijdag, 8. mei 2009 - 18:34

Dorp slaat op tilt tijdens feestelijke opening

Enumatil

De nieuwe brug over het Hoendiep in Enumatil is het resultaat van een goede samenwerking tussen de provincie Groningen, de gemeente Leek en de dorpsvereniging van Enumatil. Het werk aan de brug en de kade is sinds het najaar van 2008 gereed. Vanwege het winterseizoen is de brug nog niet officieel geopend. Nu de zon zich vaker laat zien vinden de dorpsbewoners van Enumatil het hoog tijd voor een feestelijke opening van de brug met aansluitend een dorpsfeest met activiteiten voor jong en oud!

Op zaterdag 9 mei 2009 om 10 uur 's ochtends openen gedeputeerde Marc Jager van de provincie Groningen en burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek gezamenlijk de nieuwe trots van Enumatil. Deze handeling vindt plaats bij de nieuwe brug die de verbinding vormt tussen de Dorpsstraat en de Westerdijk in Enumatil.

Na de opening van de nieuwe brug zijn er tal van activiteiten in Enumatil. Van een stoeptekenwedstrijd tot een versierde botenparade. En van een hardloopwedstrijd via een zeskamp tot een barbecue met muziek.
Provincie:
Tag(s):