maandag, 9. februari 2009 - 18:48

Dreigend faillissement voor acht vestigingen

Breda

De 200 werknemers van autodealer Cuelenaere Van der Boom (dealer van Renault en Dacia) zijn vandaag geïnformeerd over de financiële problemen waarin het bedrijf verkeert. Een faillissement lijkt onafwendbaar.

De werknemers van acht verschillende vestigingen in Zuidwest-Nederland (Breda, Etten-Leur, Goirle, Middelbeers, Oisterwijk, Roosendaal, Steenbergen, en Tilburg) kwamen vandaag naar Breda om van de directie te vernemen wat er aan de hand is. De boodschap die zij te horen kregen: de geldkraan is dicht, de eigenaren vragen vandaag het faillissement aan voor de hele BV.

"Een emotionele bijeenkomst, zoals ik niet eerder heb meegemaakt", zegt Henry Stroek van CNV Metaaltechniek. "Totale verbijstering: dit kan niet waar zijn! Er leek weinig aan de hand, werk was er nog genoeg. De mensen kunnen er gewoon niet bij dat het binnenkort einde verhaal is."

Als het bedrijf inderdaad failliet gaat, hoopt Stroek dat de werknemers snel weer aan het werk kunnen komen. "Hetzij via een doorstart, hetzij via een baan bij een andere dealer. Maar voorlopig is de toekomst nog ongewis."
Provincie:
Tag(s):