dinsdag, 27. januari 2009 - 20:10

Drenthe haalt 300 Spaanse jongeren naar de Vuelta

Regio

De provincie Drenthe haalt met het internationale uitwisselingsproject ‘Hola’ 300 Spaanse jongeren naar Drenthe. De start van de Vuelta op 29 augustus 2009 in Drenthe is de aanleiding voor dit uitwisselingproject. De uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door (financiële) inspanningen van de provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten, STAMM CMO Drenthe, SportDrenthe en het Europese Youth in Actionprogramma.

De uitwisseling maakt onderdeel uit van de provinciale opdracht ‘Jeugd en Europa’, waarmee de provincie beoogt om het Europees jeugdbeleid structureel onderdeel uit te laten maken van het lokale integrale jeugdbeleid.

Alle Drentse gemeenten doen mee met de uitwisseling, mits de Europese subsidie wordt toegekend. Samen verzorgen zij de invulling van het uitwisselingsproject waarbij sport, interculturele communicatie en Europees Burgerschap centraal staan. In 2010 krijgt het uitwisselingsproject een vervolg en vertrekken de Drentse jongeren naar Spanje. Het project ‘Hola’ zorgt voor een uitwisseling tussen de jongeren op het gebied van cultuur, gewoonten en gebruiken en zorgt voor positieve bewustwording van andere culturen. De Spaanse jongeren zijn aanwezig bij de start van de Vuelta. Daarnaast maken ze kennis met het culturele erfgoed van Drenthe, zoals bijvoorbeeld de hunebedden en toeristische attracties als het Drents museum en de dierentuin in Emmen.
Provincie:
Tag(s):