maandag, 6. juli 2009 - 22:11

“Drenthe ontmoet Spanje” tijdens de Drentse Fiets4Daagse

Emmen

“Drenthe ontmoet Spanje” dat is het thema van de Drentse Fiets4Daagse dit jaar. In het stadion van FC Emmen onthulden de jeugdige wielrijders van WSV Emmen één voor één de bordjes waarna het thema "Drenthe ontmoet Spanje" zichtbaar werd.

Wethouder Jan Kuper heeft maandagavond het Emmense startsein gegeven voor de 44e Drentse Fiets4Daagse. Een groot aantal deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse die Emmen als startplaats hadden gekozen genoten van een gevarieerd openingsprogramma met veel dans en muziek.

De basis van de Drentse Fiets4Daagse wordt gevormd door fietsroutes van 30,40 en 60 kilometer per dag vanuit de vaste opstapplaatsen, Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Diever.

Naast dereguliere routes kunnen deelnemers ook kiezen uit speciale routes zoals de KindActiefRoutes (vanuit de startplaatsen Hoogeveen en Diever), de CarrouselRoute, het Arrangement Lingen (vanuit de startplaats Emmen).

Staatssecretaris Tineke Huizinga fietst op de eerste dag van de Drentse Fiets4Daagse een speciale route van Heereveen naar Diever op een elektrische fiets. De fiets wordt naderhand verloot onder de deelnemers van de Fiets4Daagse.
Provincie:
Tag(s):