zaterdag, 7. februari 2009 - 21:54

Drenthe zet jongeren in beweging via Hyves

Assen

Een crossmediale campagne gaat de jongeren van de provincie Drenthe in beweging zetten. In het competitieve sportstimuleringsprogramma Sport is vet! Jij niet! spelen verschillende websites, waaronder Hyves, en televisie een cruciale rol. Dé manier om de jongeren te bereiken.

Sport is vet! Jij niet! is een initiatief van de provincie Drenthe en wordt uitgevoerd door SportDrenthe. Het sportstimuleringsprogramma staat in relatie tot de komst van de Vuelta op 29 augustus 2009 naar Drenthe. Het ligt in het verlengde van de wens van de provincie Drenthe om zowel in topsport als breedtesport te investeren.

Leerlingen van de deelnemende basisscholen kunnen zich via hun eigen scholen-Hyves aanmelden en worden daardoor op de hoogte gehouden van álle activiteiten rondom Sport is vet! Jij niet! Het is hard tegen hard, school tegen school. Want maar één school kan de uiteindelijke finale tijdens de proloog van la Vuelta winnen. De winnende klas krijgt naast een bokaal een sportreis aangeboden door de provincie.

Sport is vet! Jij niet! heeft tot doel de leerlingen te stimuleren om meer te bewegen en te sporten en gaat binnenkort van start op de meeste middelbare scholen in Drenthe. Tijdens Sport is vet! Jij niet! maken de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs van Drenthe kennis met de sporten free running, freestyle skating, geocaching en freeride.
Provincie:
Tag(s):