vrijdag, 10. juli 2009 - 21:02

Drentse Fiets4Daagse een ware prestatietocht

Regio

De 44ste editie van de Drentse Fiets4Daagse mag gerekend worden tot een van de zwaarste in de geschiedenis. Vier dagen lang werden deelnemers en vrijwilligers veel meer dan anders op de proef gesteld met vele en forse regenbuien, onweer en tegenwind.

Op vrijdag regende het zelfs bijna de hele dag. Een ware beproeving voor jong en oud. Opvallend was dat het merendeel van de fietsers zich niet liet kennen en zonder te mopperen volhardend heeft doorgezet om de eindstreep te behalen. Op deze manier werd de Fiets 4Daagse een ware prestatietocht.

De op vrijdag uitgereikte medaille vertegenwoordigt dit keer dan ook een grotere waarde in vergelijking met voorgaande edities. Het bestuur is van mening dat eigenlijk iedereen een gouden medaille heeft verdiend. Ook de vele vrijwilligers, die vaak vele uren op hun post moesten blijven staan, werden flink op de proef gesteld en hebben deze goed doorstaan.

De Fiets 4Daagse van 2009 wordt bijgeschreven in de annalen als een van zwaarste tot nu toe. Voorzitter Jan Mastwijk spreekt dan ook over: "De helden van de Fiets4Daagse 2009"
Provincie:
Tag(s):