maandag, 22. juni 2009 - 20:06

Drentse Fiets4Daagse op RTV Drenthe

Regio

De Drentse Fiets4Daagse koerst deze zomer weer door de provincie. De 44ste editie wordt verreden van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juli, RTV Drenthe volgt fietsers, vrijwilligers en organisatoren in het Fiets4daagse Journaal op TV Drenthe en in het Radio Drenthe programma De Brink.

In het Fiets4daagse Journaal op TV Drenthe toert programmamaker Gerie Kleine mee met de bakfiets. Ze vindt het leuk om op te gaan in het fietserslegioen en is benieuwd naar de ontmoetingen onderweg. 'Er zijn nog steeds mensen die denken dat de Fiets4daagse voor senioren is. Maar dat beeld klopt niet. Ik tref allerhande deelnemers. Ook veel jongere mensen, kinderen, wielrenners en mountainbikers. Dat komt door de verschillende soorten routes die er zijn.' Vraag je Gerie wat haar tijdens de vorige edities het meest opviel, zegt ze: 'Dat je nooit chagrijnige mensen tegenkomt. Zelfs niet als het regent. Vorig jaar kwam er tijdens een opname in Havelte een stortbui naar beneden. Tot mijn verbazing bleef iedereen lachen en ik heb met kinderen in de stromende regen een dansje gemaakt.'

Het Fiets4daagse Journaal laat op maandag 6 juli de voorbereidingen zien van het fietsevenement. Van 7 tot en met 10 juli staat steeds een andere startplaats centraal en volgt het televisieteam de routes die daar vandaan zijn uitgezet. Wat beleven de fietsers onderweg? Welke vrijwilligers zijn in touw om alles in goede banen te leiden? En: welke verrassingen zitten er in de bakfiets? Het is de hele week 's avonds te zien in het Fiets4daagse Journaal.
Het Fiets4daagse Journaal is van 6 t/m 10 juli te bekijken om 18.38 uur.

Het team van De Brink laat de studio in de fietsweek voor wat het is en strijkt dagelijks neer bij een van de stempelposten. Presentatoren Sophie Timmer en Aaldert Oosterhuis bezoeken Dalen, Beilen (tevens Lanijto/Middenveldtentoonstelling), Amen en Zuidwolde. Op maandag 6 juli gaan ze naar Diever, waar het dubbele aantal deelnemers t.o.v. vorig jaar wordt verwacht.

De Brink is dagelijks te beluisteren tussen 10.00 - 12.00 uur.
Provincie:
Tag(s):