maandag, 28. september 2009 - 20:05

Drentse hulpverleningsdiensten en gemeenten geconfronteerd met "ramp"

Coevorden

Maandagavond organiseerde de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (Inspectie OOV) bij wijze van test een rampenoefening voor de hulpverleningsdiensten en gemeenten van de veiligheidsregio Drenthe.

Tijdens de oefening werden de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) en gemeenten onverwachts geconfronteerd met een in scène gezette ramp. Zij moesten gezamenlijk de rampenbestrijdingsorganisatie opzetten en beslissingen nemen om de ramp te bestrijden.

Omstreeks 19.00 uur kwam bij de meldkamer het bericht binnen dat er op Center Parcs ‘De Huttenheugte’ een ongeval heeft plaatsgevonden bij de waterzuiveringsinstallatie van het tropische zwembad ‘Aqua Mundo’.

Deze oefening was een verrassing voor hulpverleners en bestuurders, de exacte datum is tot op het laatste moment geheim gehouden. Zij wisten alleen dat de test ergens tussen 26 september en 24 oktober 2009 zou plaatsvinden. Over de plaats van de gesimuleerde ramp was bekend dat het in één van de gemeenten in de veiligheidsregio zou zijn.

Of het communicatiesysteem naar behoren heeft gewerkt en wordt meegewogen in de eindrapportage is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):