zaterdag, 18. juli 2009 - 19:25

Drentse politie waarschuwt ouderen voor dieven

Regio

Een 84-jarige man uit Beilen melde zich vrijdag bij de politie. De man was een dag eerde, toen hij op de Smalbroek fietste, aangesproken door een onbekende man met een Duits accent. Die had hem verteld dat hij geld nodig had omdat zijn vrouw in het ziekenhuis lag.

De Beilenaar had zijn portemonnee gepakt en de man die om geld vroeg had helpen zoeken in de portemonnee. Even later, ondanks dat de man niets had gegeven, bleek er tachtig euro uit de portemonnee verdwenen te zijn.

De politie krijgt de laatste maanden vaker van dit soort meldingen. Wildvreemde mensen vragen aan oudere mensen om geld. Of er wordt gevraagd om wisselgeld, waarbij degene die om geld vraagt, probeert met de vingers in de portemonnee te komen. Ook worden er tegen spotprijzen gouden sieraden aangeboden. Elke keer blijkt weer dat deze mensen dan geld of een pinpas kwijt te zijn.

"Ga niet argeloos op dit soort verzoeken in. Houd uw portemonnee in de zak en probeer een kenteken te noteren of te onthouden van de auto waar deze mensen in rijden en geef dit door aan de politie" aldus een politiewoordvoerder. De afgelopen tijd zijn diverse oudere mensen al op deze manier bestolen.
Provincie:
Tag(s):