dinsdag, 24. februari 2009 - 14:37

Drie aanhoudingen dankzij inzet foto-GSM

Rotterdam

De politie heeft dankzij de inzet van nieuwe technologie, foto-GSM, maandag 23 februari een verdachte van een bedreiging met een vuurwapen aangehouden. Dit heeft de politie dinsdag 24 februari bekendgemaakt.

Maandagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Tjalklaan. Dit was op een terrein van een benzinestation. Eén van de mannen die aan het vechten was, had een voorwerp getrokken dat leek op een vuurwapen en dreigde hiermee. De dader vluchtte te voet. Van deze verdachte waren camerabeelden gemaakt op het benzinestation.

Foto-gsm-project
Agenten bekeken direct deze filmbeelden, en maakten een foto van het beeld waarop de verdachte goed te zien was met het wapen. Dankzij het foto-gsm-project kon de foto met de verdachte erop direct worden doorgestuurd naar collega's.

Deze beelden zijn direct verspreid op de mobiele telefoons van agenten in de omgeving. De foto van de verdachte kwam daarmee te staan op de GSM's van tientallen politiemensen. De verspreide foto maakte het zoeken door agenten in de omgeving gerichter.

Agenten hielden de twee andere verdachten aan bij het benzinestation. Na drie kwartier kwam een man aangifte doen op het politiebureau Marconiplein. Hij verklaarde dat hij zojuist was bedreigd. De politiemensen herkenden de man echter van de foto op hun GSM en hielden hierop de man aan.

In totaal hebben politiemensen de drie mannen, een 26-jarige en een 28-jarige uit Eindhoven en een 33-jarige uit Rotterdam aangehouden en vastgezet op een politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):