woensdag, 14. oktober 2009 - 14:49

Drie aanhoudingen na zware mishandeling

Breda

Na een zware mishandeling van drie fietsers in de binnenstad heeft de politie de afgelopen dagen drie mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Zevenbergen (20 en 23 jaar) en een 19-jarige Bredanaar.

De fietsers werden in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober mishandeld op het Kasteelplein. De slachtoffers werden zonder enige zichtbare aanleiding van hun fietsen gegooid en mishandeld. Een van de slachtoffers die op de grond lag, kreeg enkele trappen en vuistslagen op zijn hoofd en lichaam. Hij raakte zelfs even bewusteloos en hield een flinke bult op zijn hoofd aan de vechtpartij over.

De zaak kwam aan het rollen toen een agent de 20-jarige verdachte herkende toen die zondagmorgen op de Visserstraat liep. De agent had goed opgelet toen hij eerder camerabeelden had bekeken. Daarop was de openlijke geweldpleging goed te zien. In het daaropvolgende onderzoek konden de overige twee verdachten maandag en dinsdag gearresteerd worden. De 20-jarige Zevenbergenaar is dinsdag voorgeleid en in bewaring gesteld. De verdachte uit Breda wordt donderdag voorgeleid. De 23-jarige verdachte is na zijn arrestatie gehoord en kort daarna op medische gronden heengezonden; hij blijft verdachte.
Provincie:
Tag(s):