donderdag, 14. mei 2009 - 22:00

Drie agenten gewond bij verkeerscontrole

Dordrecht

Tijdens een verkeerscontrole op de Reeweg Oost in Dordrecht zijn op woensdagmiddag 13 mei drie agenten licht gewond geraakt. Een 47-jarige man uit Dordrecht werd ter hoogte van het parkeerterrein van het voetbalstadion aan de Reeweg Oost staande gehouden vanwege een snelheidsovertreding. Nadat hij op de inrit van het parkeerterrein een boete had gekregen, ging de man er met gierende banden vandoor richting de Reeweg Oost.

Hierbij reed hij over de weg waar ook fietsers, bromfietsers en voetgangers aanwezig waren. Aangekomen bij de Reeweg Oost moest hij voorrang verlenen aan andere weggebruikers. Een van de agenten kon de man op dat moment een stopteken geven en aanspreken. Hij wilde de man aanhouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag, maar die wilde zijn auto niet verlaten. In plaats daarvan gaf hij gas en reed weg, waarbij twee agenten werden meegesleept vanwege het openstaande autoportier. Het voertuig slipte, waarbij een derde agent werd geraakt, en draaide 180 graden. Daarna sloeg de motor af en kon de bestuurder alsnog worden aangehouden.

De drie agenten zijn licht gewond, zij liepen o.a. schaafwonden op. De bestuurder van de auto is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):