woensdag, 30. september 2009 - 14:55

Drie doden bij ongeval bij Schellinkhout

Schellinkhout

Bij een aanrijding op de N506 ter hoogte van het West-Friese Schellinkhout in Noord-Holland zijn woensdagmiddag drie personen om het leven gekomen en raakten vier personen gewond. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.

Een pick-up reed rond 13.15 uur met vijf inzittenden vanaf de richting Enkhuizen in de richting Hoorn. Vlak voor Hoorn wilde de bestuurder van de pick-up linksaf slaan naar een boerenerf. De pick-up werd van achteren genaderd door een bestelbus. De bestuurder van deze bestelbus had de stilstaande pick-up te laat in de gaten er reed er achterop.

Door de klap schoot de pick-up naar voren en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier kwam juist vanuit tegengestelde richting een vrachtwagen met aanhangwagen aangereden. Deze reed frontaal tegen de pick-up aan.

Van de vijf inzittenden van de pick-up zijn er drie ter plaatse overleden. De twee andere inzittenden liepen zeer ernstige verwondingen op en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen schaarde door het ongeval. Het trekkende voertuig belandde op zijn zij in de naast de weg gelegen sloot. De aanhanger bleef op het fietspad tussen de rijbaan en de sloot staan. De bestuurder kon op eigen kracht uit de vrachtwagen komen. Hij liep lichte verwondingen op. De bestuurder van de bestelwagen liep ook lichte verwondingen op. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):