donderdag, 24. december 2009 - 10:51

Drie gewonden bij ongeval A12

Ede

Op de A12 bij Ede zijn donderdagochtend drie mensen gewond geraakt bij een ongeval.


Het ongeval vond plaats omstreeks 10.15 uur toen een bestuurder van een personenwagen achterop een vrachtauto reed.

Drie mensen raakten daarbij gewond, waarvan twee ernstig, en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Door de aanrijding werd het verkeer over de vluchtstrook geleid.

Eén van de gewonden die was opgenomen in een ziekenhuis heeft zichzelf, tegen het advies van het medisch personeel, uit het ziekenhuis ontslagen.
De politie trof de man niet meer aan. De bestuurder van de auto, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is nog steeds niet bij. Het vermoeden bestaat dat hij zwaar onder invloed is van verdovende middelen. Van hem is een bloedproef afgenomen. De andere 44-jarige passagier, ook zonder vast woon of verblijfplaats, heeft ook weinig aan het ongeval overgehouden.

De bestuurder reed vermoedelijk onder invloed van drugs met een groot snelheidsverschil achter op een vrachtauto die ongeveer 80 km/uur reed. De passagier verklaarde dat hij kort daarvoor nog wat stuurcorrecties bij de bestuurder had uitgevoerd omdat zijn chauffeur zo beroerd reed. Hij is daarna gaan slapen en werd door de klap van de aanrijding wakker. Gelet op de grote hoeveelheid huisraad dat in de auto is aangetroffen is het vermoeden dat de mannen een zwervend bestaan lijden. De rijbaan was tot 12.00 uur gestremd.
Provincie:
Tag(s):