zondag, 28. juni 2009 - 20:47

Drie gewonden na ingooien ruit lijnbus

Assen

Drie passagiers van een lijnbus raakten vrijdagavond gewond nadat een tot nu toe onbekende de zijruit van de bus had ingegooid. De bus reed op de Hoofdweg in Bovensmilde in de richting van Assen en zat vol passagiers die de TT-feesten wilden bezoeken.

Op een gegeven moment reed de bus de bebouwde kom binnen van Bovensmilde, de bus minderde vaart en reed langzaam door bij de halte omdat de bus vol was. De buschauffeur gebaarde richting de wachtende mensen dat er nog een bus aankwam. Plotseling volgde een harde knal. De 56-jarige buschauffeur uit Drachten zette de bus aan de kant van de weg en zag dat een zijruit van de bus met een stuk straat tegel ingegooid was.

Twee inzittenden raakten lichtgewond door het glas dat kapot was gegaan en moesten zich laten behandelen op de eerste hulp van het ziekenhuis in Assen. Een derde slachtoffer raakte lichtgewond aan zijn hoofd. Hij kreeg het stuk straattegel tegen zijn hoofd. Hij werd behandeld op een EHBO-post van de busmaatschappij.

Eerste onderzoek door de politie wees uit dat het stuk straattegel voor een nabijgelegen perceel van de bushalte was weggenomen.
Provincie:
Tag(s):