zondag, 26. juli 2009 - 22:01

Drie man onwel in auto

Zondagmorgen kregen agenten tijdens hun noodhulpdienst melding om te gaan naar de Dijkgraaf de Leeuwweg in Altforst. Daar zouden drie personen in een auto zitten en niet aanspreekbaar zijn. Ter plaatse waren ambulancemedewerkers al druk bezig om de drie bij positieven te krijgen. Dit lukte met moeite.

De drie betrokken mannen, twee afkomstig uit Beneden-Leeuwen en eentje uit Druten, maakten een dronken indruk. Bij de bestuurder, als eerste enigszins bij positieven, werd een blaastest afgenomen. Die bleek in orde. In de auto troffen de agenten een flesje met doorzichtige stof, vermoedelijk GHB. De drie werden aangehouden voor nader onderzoek op grond van de Opiumwet.

De auto werd nauwkeurig bekeken en diverse spullen, waaronder wit poeder, werden aangetroffen. De inhoud van de inbeslaggenomen spullen werd getest op het politiebureau. Er bleek (slechts) sprake van versnijdingsmiddel. De inhoud van het flesje, positief getest op GHB, wordt voor verdere analyse naar het NFI gestuurd.

Na verhoor is het drietal in vrijheid gesteld. Eén man uit Beneden-Leeuwen kreeg een bekeuring voor het niet tonen van ID.
Provincie:
Tag(s):