donderdag, 16. april 2009 - 14:50

Drie mannen aangehouden voor dodelijke vechtpartij op spoor

Rotterdam

Op last van de officier van justitie heeft de politie Rotterdam-Rijnmond deze week drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor een vechtpartij in het treinstation Rotterdam Alexander op de nieuwjaarsmorgen. Dit meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

Onder andere door die vechtpartij, die zich ook op het spoor afspeelde, werd een jongeman uit Oegstgeest gedood en raakte een vriend van het dodelijke slachtoffer ernstig gewond door een aanstormende trein.

De drie verdachten zijn een 18-jarige jongeman uit Sassenheim, en een 22- en 23-jarige Schiedammer. Ze worden onder meer verdacht van openlijk geweld, medeplegen van mishandeling (van vier andere aanwezige reizigers), en dood door schuld. Ze worden vrijdag voorgeleid.

Aanvankelijk liet het treinongeluk op de nieuwjaarsmorgen zich aanzien als een noodlottig ongeval. Maar op basis van nader onderzoek komen politie en OM tot de conclusie dat de drie verdachten wel verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de aanloop naar het ongeluk.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat het slachtoffer dat om het leven kwam, werd vastgehouden op het moment dat tot de aanwezigen doordrong dat de trein eraan kwam. Duidelijk was al dat de slachtoffers zelf het spoor zijn opgegaan.

Maar de verdachten worden wel vervolgd voor dood door schuld. Door hun voortdurende uitdagingen en het voortdurend lastigvallen van de mensen op het station en vooral ook op het spoor hebben zij een gevaarlijke situatie gecreëerd en in stand gehouden.
Provincie:
Tag(s):