woensdag, 3. juni 2009 - 21:46

Drie medische evacuaties op de Noordzee

Den Helder

Binnen anderhalf uur tijd ontving het Kustwachtcentrum Den Helder woensdag drie meldingen van gewonden en een zieke op platforms en een vissersvaartuig op de Noordzee.

Om 16.10 uur meldde het boorplatform Noble Linda Bossler op 130 kilometer NW Den Helder dat het een gewonde had die voor behandeling naar de wal moest worden gebracht. Hiervoor werd de offhsore SAR helikopter ingezet. Het betrof een persoon met verwonding aan het gezicht.

Ruim een uur later meldde het productieplatform L10B op 60 kilometer NW van Den Helder ook een gewonde te hebben met nekletsel. Ook die moest direct naar de wal vervoerd worden.

Dezelfde offshore SAR helikopter pikte ook deze persoon op en brengt deze naar het ziekenhuis MCA Alkmaar. Vervolgens vliegt de helikopter naar vliegkamp De Kooy bij Den Helder om de 1e patient af te zetten, die naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder wordt gebracht.

Even later kwam ook melding van het vissersvaartuig SL-42 uit Stellendam dat het een zieke met pijn op de borst aan boord had. De arts van de Radio Medische Dienst concludeerde dat ook deze persoon zo snel mogelijk naar een ziekenhuis aan de wal moest worden vervoerd.

Het schip bevond zich op dat moment 95 kilometer west van Rotterdam. Hiervoor werd door het Kustwachtcentrum een beroep gedaan op een Belgische reddinghelikopter die de patiënt naar een ziekenhuis in Brugge zal vervoeren.
Provincie:
Tag(s):