woensdag, 21. januari 2009 - 14:24

Drie overvallen opgelost

Drachten

Het onderzoek naar drie overvallen in Drachten is onlangs afgerond door de politie. Één 18-jarige en twee 17-jarige inwoners uit Drachten werden tijdens het onderzoek aangehouden. Het drietal bekende naast de overvallen ook nog ook twee insluipingen en een aanranding. De drie jongeren zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten momenteel nog steeds vast.

De jongeren zijn verantwoordelijk voor een overval op een buschauffeur, een snackbar en een sigarenwinkel. Bij alle overvallen gingen ze er met een geldbedrag vandoor. Door het adequate handelen van de eigenaar van de sigarenwinkel en diverse getuigen die direct het noodnummer belden, konden twee jongeren worden aangehouden. De buit werd bij één van mannen aangetroffen. De politie startte direct een groot onderzoek waardoor er die zelfde avond nog een verdachte kon worden aangehouden.

Tijdens de verhoringen bekende de verdachten al snel dat ze in diverse samenstellingen de overvallen hadden gepleegd. Tevens bekenden de drie Drachtsters ook nog twee insluipingen in woningen aan de Zuiderdwarsvaart en De Uithof. Daarbij werden twee laptops en handtas met inhoud gestolen. Daarnaast bekende de 18-jarige ook dat hij in december 2008 een meisje onzedelijk heeft betast.

De drie verdachten werden op vordering van de officier van justitie door de rechter-commissaris op 14 januari in bewaring gesteld. De drie zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):