woensdag, 21. januari 2009 - 19:42

Drie van de vier gedoogde coffeeshops moeten dicht

Bergen op Zoom

In navolging van coffeeshop Sahara, die vorige week op last van de gemeente dicht moest, wil de gemeente Bergen op Zoom nu ook coffeeshops International en Miami tijdelijk sluiten. Dit betekent dat drie van de vier gedoogde coffeeshops in Bergen op Zoom tijdelijk dicht moeten.

Deze maatregelen zijn genomen op basis van het huidige cannabisbeleid. In februari wordt naar verwachting het nieuwe beleid van kracht dat gericht is op structurele sluiting van de coffeeshops.

Tijdens een controle werd gisteravond in coffeeshop Miami een handelsvoorraad van drie kilo softdrugs en een groot geldbedrag aangetroffen. De gedoogde coffeeshops in Bergen op Zoom mogen maximaal 500 gram softdrugs in voorraad hebben. De coffeeshop had voor deze overtreding al eerder een waarschuwing gehad. De drugs en het geld zijn inbeslaggenomen. In Miami zijn bovendien zeven aanhoudingen verricht op verdenking van handel in en bezit van softdrugs. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De eigenaar ontvangt van de gemeente een vooraanschrijving waarin het voornemen tot een sluiting van vier maanden kenbaar wordt gemaakt.

De politie controleerde maandag coffeeshop International. Wegens een wisseling van eigenaar heeft de coffeeshop op dit moment geen geldige vergunning. Tijdens de controle was er in het pand bijna 500 gram softdrugs aanwezig. Dit is in beslag genomen. Ook is er een geldbedrag inbeslaggenomen. Totdat er een geldige vergunning moet de coffeeshop dicht. De nieuwe exploitant is hiervan door de gemeente schriftelijk op de hoogte gesteld.

Sahara moest 13 januari voor vier maanden de deuren sluiten. In de coffeeshop was herhaaldelijk een handelsvoorraad aangetroffen van meer dan de maximale toegestane 500 gram.
Provincie:
Tag(s):