dinsdag, 17. februari 2009 - 16:07

Drie verdachten aangehouden onderzoek moorden Hurwenen

Hurwenen

Dinsdag 17 februari heeft de politie een 47-jarige man uit Hellevoetsluis, een 22-jarige man uit Oosterhout (NB) en 21-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden in het onderzoek in Hurwenen. Dit heeft de politie dinsdagmiddag laten weten.

Het grootschalige onderzoek startte in de nacht van 23 op 24 september 2008 nadat Aart en Bas de Lang uit Hurwenen levenloos werden aangetroffen. In hun woning aan de Wielewaallaan werden zij om het leven gebracht, wat aan het licht kwam nadat het brandalarm in de woning afging.

Een 47-jarige man uit Hellevoetsluis werd zwaar gewond aangetroffen bij de woning van de 52-jarige vader en zijn 23-jarige zoon. Op 11 oktober werd het levenloze lichaam van een jonge man van 20 jaar uit Hellevoetsluis gevonden in de Hurwenensche Kil.

Drie keer heeft het rechercheteam onderzoeksvragen onder de publieke aandacht gebracht, zoals in Opsporing Verzocht. In totaal zijn er rond de 40 tips naar aanleiding van radio- en televisie-uitzendingen bij het team binnengekomen.

De vragen gingen voornamelijk over een gesignaleerde rode Volvo, via taxi en vrachtwagen gevluchte verdachten en meer informatie over een jonge man die de weg naar Hurwenen vroeg.

Daarnaast vroeg de politie natuurliefhebbers naar fotomateriaal dat rond de Hurwenensche Kil was genomen tussen 23 september en 11 oktober. De Hurwenensche Kil staat bekend als een geliefd gebied voor vogelaars.

Tips
Het onderzoeksteam publiceerde in totaal 12 politieberichten met informatie over het lopende onderzoek. Er zijn 1700 brieven gestuurd naar transport- en taxibedrijven én naar mensen die hun mobiele nummer in de nacht van 23 op 24 september in de omgeving van Zaltbommel hadden gebruikt. In die brief werd gevraagd of men contact met het onderzoeksteam wilde opnemen als men meer wist over de mogelijk gevluchte verdachte(n).

Aanvullend heeft het onderzoeksteam bij taxistandplaatsen in vier grotere steden in de omgeving flyers uitgedeeld met deze vraag en aanvullende informatie over de situatie die nacht in september 2008.

Verdachten
Dinsdagochtend heeft de politie de eerder gewond aangetroffen 47-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden. Ook zijn dinsdagochtend een 22-jarige man uit Oosterhout (NB) en 21-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden. Alle drie de verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood die in Hurwenen plaatsvond.

De drie verdachten worden de komende tijd verhoord. Dat betekent dat het onderzoek nog volop draait. In het belang van het onderzoek heeft de officier van justitie besloten dat op dit moment niet verder op het onderzoek wordt ingegaan.
Provincie:
Tag(s):