vrijdag, 26. juni 2009 - 14:17

Drie verdachten mensensmokkel aangehouden

Utrecht

De Koninklijke Marechaussee heeft deze week twee mannen en een vrouw aangehouden die worden verdacht van georganiseerde mensensmokkel. Zij smokkelden vermoedelijk tegen betaling mensen uit het Midden Oosten naar West-Europa.

Het gaat om een 50-jarige vrouw uit Veenendaal, een 36-jarige man uit Delft en een 33-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De verdachten begeleidden de te smokkelen mensen op hun reis en voorzagen hen van valse identiteitspapieren. Zij maakten daarbij gebruik van look-a-like documenten, afkomstig van familieleden van de verdachten. De vrouw heeft meermalen aangifte gedaan van vermissing van paspoorten.

In 2005 is de vrouw al eens aangehouden op een luchthaven in Duitsland, omdat zij een Syriër begeleidde die reisde op het paspoort van haar zoon.

Eind april reden de twee verdachten met een onbekende vrouw in een auto op de A16 richting de Belgische grens. Bij Breda werden ze gecontroleerd door de regiopolitie. De onbekende vrouw droeg het paspoort van een familielid van één van de verdachten bij zich. De vrouw is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Het vermoeden is dat de verdachten de vrouw naar Engeland wilden smokkelen.

De brigade Centrale Recherche en Informatie van de Koninklijke Marechaussee te Utrecht heeft in samenwerking met de vreemdelingenpolitie Utrecht twee woningen in Delft en Veenendaal doorzocht. Bij de huiszoeking zijn 20 paspoorten, computers, een hoeveelheid administratie en GSM’s in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):