dinsdag, 3. maart 2009 - 9:41

Drie verdachten vast na onderzoek rioollijk en kofferbaklijk

Lelystad

De politie Flevoland heeft in samenwerking met de politie Kennemerland en het Openbaar Ministerie in Lelystad drie personen uit Amsterdam aangehouden: twee mannen (35 en 47 jaar) en een vrouw (43 jaar).
Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 29-jarige man uit Almere. Zijn lichaam werd op 14 november 2008 in een riool in Almere aangetroffen.

Ook worden zij ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op een
49-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam werd op 1 december 2008 aangetroffen in de kofferbak van een auto in Nieuw-Vennep. Beide slachtoffers waren enige tijd vermist voordat hun lichamen werden gevonden.

Een 35-jarige man is op 8 december 2008 aangehouden. Een 43-jarige vrouw is op 10 februari 2009 aangehouden. Een 47-jarige man is op 10 februari 2009 in Suriname aangehouden. Na een uitleveringsverzoek is hij op 13 februari 2009 in Nederland aangekomen.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat er een mogelijk verband bestaat tussen beide moordzaken.

Nadat duidelijk was geworden dat beide moordzaken waarschijnlijk dezelfde verdachten kenden, is er intensief samengewerkt met de politie Kennemerland (waar Nieuw-Vennep onder valt). Sinds 21 januari 2009 maken collega’s van de politie Kennemerland deel uit van het Flevolandse team.

Omdat het onderzoek nog niet is afgerond en andere aanhoudingen niet worden uitgesloten, vraagt het rechercheteam van de politie Flevoland aandacht voor deze moordzaken in het televisieprogramma Opsporing Verzocht dat vanavond wordt uitgezonden. Verdere mededelingen over deze zaken kunnen op dit moment niet worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):