vrijdag, 19. juni 2009 - 11:33

Drie verdachten verkrachting aangehouden

Utrecht

De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 juni nabij de tankopslag aan de Gelderlantlaan op heterdaad drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het verkrachten van een 19-jarige vrouw uit Nijmegen.

Agenten die rond 03.55 uur op een inbraakalarm bij de tankopslag afkwamen, troffen op een onverhard stukje weg tussen de tankopslag en het kanaal een auto aan met daarin drie mannen en een vrouw. Uit onderzoek bleek dat één van de mannen te boek stond in het opsporingsregister voor vier boetes. Het gaat om een 23-jarige man uit Utrecht. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De andere twee mannen gingen daar ook heen om de boetes voor hun metgezel te betalen.

Toen kregen de agenten een melding van een getuige over een vrouw die was meegenomen door drie mannen en door hen was verkracht. Het bleek te gaan om de drie mannen en de vrouw in de auto bij de tankopslag. De vrouw had aanvankelijk vermoedelijk uit angst verklaard dat ze vrijwillig bij de mannen in de auto zat.

De andere twee mannen werden ook aangehouden. Het gaat om Utrechters van 23 en 27 jaar. Rechercheurs van de afdeling Zeden doen onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):