zaterdag, 14. februari 2009 - 12:34

Drie zeehonden ontsnapt

Pieterburen

Voor de eerste keer in 37 jaar zijn er zeehonden ontsnapt uit de zeehondencrèche Pieterburen.

De ontdekking dat er drie zeehonden waren ontsnapt uit het buitenbassin, gebeurde zaterdagochtend rond 06.30 uur door personeel van de crèche. "Onze laatste check is altijd om 23.00 uur 's avonds en vanochtend ontdekten we dat het hekje openstond en er drie zeehonden waren verdwenen", aldus een woordvoerster van de zeehondencrèche in Pieterburen.

Het gaat om drie zeehonden van een halfjaar oud. Inmiddels is Ulbe, een mannetjes zeehond, teruggevonden. Hij zwemt in de Pieterbuurstermaar, die achter het terrein van de zeehondencrèche stroomt. Men is op dit moment (12.50 uur) druk bezig de zeehond te vangen.

De andere twee zeehonden, Seppe en Emma, zijn nog spoorloos. "De zeehonden zaten in de laatste fase van hun opvang. Ze waren flink aangesterkt en konden bijna weer terug naar zee. Misschien vonden Emma en Seppe Valentijnsdag een mooie gelegenheid om vandaag alvast samen op stap te gaan", aldus de woordvoerster

Wie verantwoordelijk is voor het openen van het hek, is nog onduidelijk. In ieder geval zullen de camarabeelden goed worden bekeken. De medewerkers van zeehondencrèche Pieterburen hopen dat iedereen mee uitkijkt naar de dieren.
Provincie:
Tag(s):