maandag, 12. januari 2009 - 9:37

Drieëntwintig aanhoudingen bij controle nachtnet

Driebergen

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag tijdens een controle op het nachtnet 23 personen aangehouden en 152 bekeuringen uitgeschreven.

Door de vervoerder zijn 66 mensen betrapt op het rijden zonder geldig vervoerbewijs. Een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden omdat hij nog 199 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegoed had. De controles vonden plaats op de trajecten Breda - Rotterdam - Den Haag.

De Spoorwegpolitie zal vaker controles op het nachtnet uitvoeren om het treinverkeer ordelijk te laten verlopen en de sociale veiligheid in de treinen en de perrons te vergroten. Aan de controle werkten 22 medewerkers van de Spoorwegpolitie. Zij opereerden in burger om een zo normaal mogelijk beeld te krijgen van de situatie in de treinen. Een hondengeleider met surveillancehond ondersteunde de actie.

De 152 bekeuringen zijn opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde in de trein, zoals openbare dronkenschap, roken, drugs gebruiken en voeten op de bank. Veertien personen zijn aangehouden omdat zijn niet meewerkten aan de staandehouding of omdat zij zich niet konden legitimeren. Daarnaast zijn negen personen aangehouden waarvan de aanhouding nog werd gelast door een officier van justitie. Zij zijn ingesloten om hun straf uit te zitten. De 23-jarige Rotterdammer die voor 199 dagen gevangenis stond gesignaleerd viel op omdat hij een joint aan het draaien was in de trein.
Provincie:
Tag(s):