maandag, 18. mei 2009 - 11:36

Driekwart managers kampt met slaaptekort

Amsterdam

Maar liefst 72% van managers kampen met slaaptekort. Een gemiddelde manager slaapt met zes en een kwart uur ongeveer 20% minder dan het aanbevolen gemiddelde van acht uur per nacht.

83% gaf aan dat hun werk negatief wordt beïnvloed door het weinig slapen. Dat blijkt uit onderzoek dat Philips onder managers in vijf landen, waaronder Nederland, hield. De huidige crisis in de wereldeconomie als belangrijkste oorzaak van het slaaptekort aanwijst. Opmerkelijk is dat de Nederlandse manager beter slaapt en minder stress ervaart dan buitenlandse collega's.

Het overgrote deel van de deelnemers aan de enqu(ee)te (61%) beweert dat hun werkprestaties te lijden hebben van het slaaptekort. Ze schatten dat het slaaptekort gemiddeld 6,2 werkdagen per jaar negatief beïnvloedt, een onkostenpost van miljarden voor bedrijven overal ter wereld. In Nederland worden gemiddeld 6,1 werkdagen per jaar negatief beïnvloed door slaapgebrek, wat neerkomt op een jaarlijks productiviteitsverlies per manager van circa 1300 euro per jaar.

Aangezien Nederland 375.500 managers telt , zou dit een economische schadepost van ongeveer 500 miljoen euro per jaar betekenen. Een zelfde berekening voor het Verenigd Koninkrijk met 4,3 miljoen managers komt uit op een verliespost van 4 miljard euro per jaar.
Categorie:
Tag(s):