donderdag, 30. juli 2009 - 13:10

Drijfhouts Timmerfabriek door brand verwoest

Idskenhuizen

Donderdagochtend is er een pand van Drijfhouts Timmerfabriek op de Bramerstraat volledig door brand verwoest. Omdat het pand midden in de dropskern ligt werd door brandweer met groot materieel uitgerukt. Uit voorzorg zijn enkele woningen in de omgeving ontruimd. Door de snelle inzet van de brandweer kon het woonhuis worden gespaard.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit leverde geen gevaar voor de volksgezondheid op. De politie hield het toegestroomde publiek op afstand. In het pand waren geen personen aanwezig. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Getuigen vertelden dat er rond de klok van 6.00 uur een harde klap was te horen, van het onweer, en korte tijd later stond alles in de brand. De fabriek was i.v.m de bouwvakvakantie gesloten.

Rond de klok van half acht was de brandweer de brand meester. Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest zal nog worden onderzocht door de technische recherche van de politie. Burgemeester Kuiper van de gemeente Skartsterlan kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen van de brand op de brandlocatie.
Provincie:
Tag(s):