woensdag, 14. januari 2009 - 13:13

Drinkwater 14 euro per jaar goedkoper

Amsterdam

Waternet verlaagt de drinkwatertarieven met vijf procent. Het oude tarief was Euro 1,33 per m3 met een vastrecht van Euro 44,37. Dat is nu verlaagd naar Euro 1,26 per m3 en een vastrecht van Euro 42,15. Hiermee gaan de kosten voor een gezin van drie personen met ruim Euro 14,00 per jaar omlaag.

Met deze prijsverlaging heeft Waternet een kostenvermindering doorgevoerd die de gemeente Amsterdam bij de oprichting van het watercyclusbedrijf in het vooruitzicht is gesteld. De prijsverlaging komt rechtstreeks ten goede aan alle inwoners en bedrijven van Amsterdam.

Waternet hanteert twee tarieven: een tarief voor klanten met een watermeter (gemeten) en een tarief voor klanten zonder een watermeter (ongemeten). Voor beiden geldt de verlaging van vijf procent. Ongemeten huishoudens betalen tot en met 1 juli het bestaande tarief van Euro 41,34 per eenheid. Voor huurders wordt het nieuwe drinkwatertarief per 1 juli 2009 verrekend, gelijk met het ingaan van de nieuwe huurtarieven. De lagere tarieven gelden dus per 1 juli.
Provincie:
Tag(s):