zondag, 11. januari 2009 - 18:18

Dronken automobilist bost tegen politieauto

Eindhoven

Zondagochtend rond 3.30 uur zijn op de Oude Stadsgracht drie mannen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige en een 23-jarige man uit Haarlem en een 24-jarige man uit Lisserbroek.

Bij de politie kwam de melding binnen dat er een vechtpartij was bij een horecagelegenheid op Stratumseind. Toen de agenten bij de horecagelegenheid aankwamen zagen zij een auto staan met de motor aan. In de auto zaten twee personen, een derde man was aan het schreeuwen en trapte tegen een aantal fietsen die daar gestald stonden. Toen de agenten de mannen wilden aanspreken sprong de man snel in de auto.

Een agent klopte op het raam van de auto en gaf aan dat zij de raam open moesten doen. De drie reden weg met de auto en de agent kon nog net op tijd voorkomen dat hij werd aangereden. Een politieauto kwam vanuit de Vestdijk aanrijden en stopte achter de auto. De auto botste daarbij op de stilstaande politieauto. Niemand raakte gewond. De agenten vermoeden dat de bestuurder gedronken had en lieten hem blazen. Hij blies een promillage van ruim 1,20. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):