donderdag, 22. oktober 2009 - 19:24

Dronken automobilist neemt slachtoffer mee

Hoogeveen

Een fietser is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rembrandtstraat in Hoogeveen. Een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen heeft een 24-jarige fietser uit Hoogeveen aangereden. De bestuurder van de auto zou het rode verkeerslicht hebben genegeerd waarna een aanrijding het gevolg was.

Agenten die ter plaatse kwamen, troffen een zwaar beschadigde auto en een beschadigde fiets aan. De bestuurder van de auto en de fietser waren echter niet meer op de plaats van het ongeluk. Omstanders verklaarden dat de bestuurder de fietser, die niet volledig bij kennis was had meegenomen.

Omdat de man erg agressief was, hebben de omstander niet kunnen ingrijpen en de politie ingeschakeld. Agenten hebben de automobilist later die nacht bij zijn woning aangehouden. Hier bleek dat hij de gewonde fietser naar huis had gebracht. De automobilist verklaarde dat de auto in slechte technische staat verkeerde en dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Van de man is een bloedproef afgenomen.

De automobilist zit nog vast voor nader verhoor, de fietser is alsnog onderzocht in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):