vrijdag, 17. april 2009 - 13:21

Dronken Belg probeert agent te paard aan te rijden

Breda

Een 20-jarige Belg, die donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.30 uur na een achtervolging op de Backer en Ruebweg werd aangehouden, wordt er van verdacht in de binnenstad ingereden te hebben op een agent te paard. De politieman die een stopteken aan de automobilist gaf, kon ternauwernood voorkomen dat hij met zijn paard door de Belg werd aangereden. De dronken verdachte is in verzekering gesteld.

Vannacht omstreeks 01.20 uur gaf een agent stopteken aan een auto die vanuit de Vismarktstraat de Reigerstraat kwam opgereden. De bestuurder, een 20-jarige man uit Waterloo (B), bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Voor de agent een alcoholtest kon afnemen reed de bestuurder met zeer hoge snelheid weg. Pas halverwege de straat trok hij het portier dicht.

Twee bereden agenten die dit zagen reden in de richting van de Kraanstraat omdat de verdachte vermoedelijk via het Kasteelplein en Cingelstraat daar weer langs zou moeten komen. De man kwam inderdaad met zijn auto met hoge snelheid aanrijden.

Een van de beredenen gaf hem een stopteken. Daar reageerde de bestuurder niet op en hij verminderde geen snelheid. Daardoor moest de agent snel met zijn paard een paar passen achterwaarts doen om een aanrijding te voorkomen. De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid de door.

Het kenteken van de auto werd onmiddellijk doorgegeven aan de surveillancedienst. De auto van de verdachte werd gesignaleerd op de Lunetstraat. Na een korte achtervolging gaf de bestuurder het op. Hij weigerde echter uit te stappen. Hij werd uiteindelijk uit zijn auto getrokken en aangehouden.

Een arts heeft aan het bureau een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd. De verdachte is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):