woensdag, 29. juli 2009 - 12:51

Dronken bestuurder belandt in sloot

Houten

Een automobilist belandde op dinsdag 28 juli in een sloot. Hij had te veel alcohol genuttigd. Rond 19.30 uur reed een 26-jarige man uit Utrecht met een bestelauto over de Koedijk, komende uit de richting van de Ringveste. Bij hem in de auto zat een 22-jarige man uit Houten.

In een bocht verloor de Utrechter de macht over het stuur. De auto belandde in de sloot. Beide inzittenden konden op eigen kracht uit de auto komen en liepen alleen een nat pak op.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij constateerden dat de Utrechter sterk naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had.

De agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau over. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 505 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Door de brandweer en een takelbedrijf werd de auto op het droge geholpen, waarna hij werd weggesleept.
Provincie:
Tag(s):