woensdag, 29. april 2009 - 11:16

Dronken busschauffeur aangehouden

Een chauffeur van een streekbus is woensdagochtend omstreeks 09.00 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Dit meldt politie Limburg-Zuid.

De politie werd vanmorgen ingelicht door het busbedrijf waarvoor de man reed. De chauffeur, een 55-jarige inwoner van Buchten, had zich vanmorgen verslapen. Toen hij op zijn werk kwam constateerde een medewerker dat hij had gedronken en gaf dit door aan de leiding.

Nog voor de leiding kon ingrijpen was de chauffeur al met een bus vertrokken. Hierna werd de politie gebeld die de betreffende bus met chauffeur kort daarna zag rijden over de Middenweg in Munstergeleen.

De bus met daarin slechts één passagier, werd aan de kant gezet waarna de buschauffeur een blaasproef werd afgenomen. Deze proef gaf aan dat er duidelijk sprake was van alcoholgebruik, waarna de chauffeur werd aangehouden. Een reservechauffeur kwam ter plekke en nam de bus over.

Een ademanalyse wees uit dat de chauffeur 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hem werd een rijverbod opgelegd van 7 uren.
Provincie:
Tag(s):