dinsdag, 19. mei 2009 - 16:09

Dronken schipper van Westerschelde gevist

Vlissingen

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft 19 mei op de Westerschelde bij Vlissingen de kapitein van een zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

De 49-jarige Poolse kapitein had 1,7 promille alcohol in zijn bloed.

Rond het middaguur kreeg de Waterpolitie van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) de melding dat de kapitein van een zeeschip dat onderweg was van Le Havre naar Gent, vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Het SCC had de informatie weer gekregen van de Nederlandse loods die aan boord van het schip was. Het marifoongebruik, de handelingen en vooral de alcohollucht van de kapitein was de loods opgevallen.

Toen de Waterpolitie ter controle aan boord ging en de kapitein liet blazen bleek dat de loods de zaak goed had geschat. Het schip dat onder de vlag van Antigua & Barbuda voer werd ten anker gebracht op de rede van Vlissingen. De kapitein werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Terneuzen. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed had. Dat is iets meer dan het dubbele van de 0,8 dat wettelijk maximaal is toegestaan. Via het Openbaar Ministerie te Middelburg krijgt de kapitein een dagvaarding uitgereikt met de datum waarop hij zich voor de rechter dient te verantwoorden. Daarnaast is hem een vaarverbod van zeven uur opgelegd.
Provincie:
Tag(s):