zaterdag, 14. maart 2009 - 15:18

Dronken spookrijder vlucht voor politie

Rotterdam

De politie heeft een man met een openstaande straf aangehouden die met zijn auto probeerde te vluchten voor de politie.

Zaterdagochtend vroeg rond twee uur zagen surveillerende agenten een bestuurder met zijn auto, tegen de richting in, rijden op de Kruiskade. Bij het zien van de agenten verhoogde de man zijn snelheid.

Bij de Kruiskade, ter hoogte van Luxor, reed de man zich klem. Agenten riepen naar de man dat hij uit zijn auto moest komen. Hij voldeed hieraan niet en reed over de stoep de Ammanstraat in.

De bestuurder reed daar achteruit, en stond weer klem bij de taxi's. Hij bleef heen en weer rijden, en raakte hierbij een andere auto. De man bleef hierbij in zijn auto.

Agenten hebben de verdachte uit zijn auto gehaald, en gebruikten hierbij pepperspray en werkten hem tegen de grond. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Daar bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken: hij blies 525 ugl. Ook bleek de 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats nog een openstaande boete te hebben van ruim 750 euro. De man kreeg diverse bekeuringen voor zijn gedrag en is ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):