donderdag, 6. augustus 2009 - 13:08

Dronken, zonder rijbewijs in gestolen auto + 33.699,- boete

Almere

Woensdagavond is door surveillerende agenten een 42-jarige Almeerder aangehouden omdat hij in een verduisterde auto reed, geen geldig rijbewijs had en onder invloed was van alcohol én een boete had openstaan van 33.699,- euro. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche van Almere Buiten heeft de zaak in onderzoek.

Rond 21.00 uur zagen agenten een auto rijden met twee verdachte mannen. Al snel bleek dat de auto als gestolen/verduisterd gesignaleerd stond waarna de auto direct aan de kant werd gezet.

De bestuurder bleek geen onbekende van de politie. Hij had de auto van een kennis geleend maar niet meer teruggebracht. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en rook naar alcohol. Toen hij een ademtest aflegde bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken.

De man werd aangehouden ter zake rijden onder invloed en rijden zonder een geldig rijbewijs in een verduisterd/gestolen voertuig. Als klap op de vuurpijl bleek de veelpleger ook nog eens gezocht te worden voor een fikse boete.

Het gerechtshof had de Almeerder veroordeeld voor het terugbetalen van E 33.699, - . Als de man niet betaalt kan hij bijna 700 dagen in hechtenis worden genomen. De boete moet hij dan alsnog voldoen.
Provincie:
Tag(s):