zondag, 14. juni 2009 - 12:49

Dronkenlap vernielt tankstation

Oostzaan

Een dronken automobilist heeft zaterdagochtend rond 07.00 uur voor een flinke ravage gezorgd op een BP-tankstation langs de A8 (richting Zaandam). Hierbij raakte een 44-jarige Amsterdammer gewond.

Het slachtoffer was in de winkel van de benzinepomp geweest en net in zijn geparkeerde auto gestapt toen er een auto met hoge snelheid het pompeiland op scheurde en daarbij tegen twee stilstaande auto's botste.

Door de klap schoot het 44-jarige slachtoffer met zijn auto door de pui van de winkel van het tankstation.

In de auto die de aanrijding veroorzaakte, bevonden zich drie mannen. De politie kon uit camerabeelden van het benzinestation opmaken wie de bestuurder was.

Het bleek te gaan om een 36-jarige Amsterdammer. Deze persoon, een beginnend bestuurder, bleek alcohol te hebben gedronken (515 ugl), ruim zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder. Hij werd aangehouden, kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd en zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
De schade aan de winkel van het tankstation is groot.

De afdeling Verkeersondersteuning van de politie heeft onderzoek verricht en de drie voertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek, maar kan nog geen uitsluitsel geven over de exacte toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):