dinsdag, 21. april 2009 - 10:23

Drugs en erectiepillen gevonden tijdens alcohol-controle

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met diverse andere politiekorpsen van 15 tot 20 april 2009 8397 bestuurders op autosnelwegen onderworpen aan een blaastest. Ruim 99,3 % was nuchter.

Tegen 53 bestuurders, waarvan 9 beginnende bestuurders, is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol houdende drank. Van 10 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 1360 ug/l (3,1 promille). Zeven personen zijn aangehouden voor andere zaken. In 108 andere verkeerszaken is proces-verbaal opgemaakt voor ‘lichte’ overtredingen. Aan boetes is voor 2540 euro geïnd.

Op de A58 ter hoogte van Gilze Rijen meldde een passant dat uit een donkere BMW een pakketje uit de auto was gegooid. Het pakketje bevatte ruim 2 kilo heroïne. Van een verdachte ontbreekt ieder spoor.

Op de 28 tussen Wezep en Nunspeet maakte de Verkeerspolitie gebruik van kentekenleesapparatuur. In een auto die als hit te boek stond is een tas met nep erectiepillen aangetroffen. Twee verdachten zijn in verband hiermee aangehouden.
Provincie:
Tag(s):