donderdag, 12. februari 2009 - 11:06

Drugs verstopt in blikken polijst pasta

Wateringen

De Nationale Recherche heeft maandag een 37-jarige man uit Wateringen aangehouden, die wordt verdacht van internationale handel in drugs. De man haalde vermoedelijk heroïne vanuit Turkije naar Nederland. De drugs zaten verstopt in de dubbele bodems van blikken met polijst pasta, een smeersel dat wordt gebruikt om motorvoertuigen mee te repareren.

De drugslijn liep via Italië. De Italiaanse politie onderschepte twee weken geleden een lading van bijna 70 kilo heroïne in blikken. Die zaten in een Nederlandse vrachtwagen in de havenplaats Triëst. De blikken waren afkomstig uit Istanbul en vermoedelijk bestemd voor de man die in Wateringen is aangehouden.

De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten heeft de woning van de verdachte in Wateringen doorzocht. Daarnaast zijn er doorzoekingen verricht in bedrijfspanden in Wateringen en Den Haag. In een bedrijfsauto werd nog eens 30 kilo heroïne aangetroffen. Ook heeft de politie een weegschaal, een vuurwapen, 12 duizend euro, vier kilo hasj en een paar gram cocaïne in beslag genomen.

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met de Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse autoriteiten. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):