vrijdag, 17. april 2009 - 13:55

Drugs, wapens en achterstallige betalingen bij controle A1

Deventer

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 april 2009 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer drie personen aangehouden tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’. Dit heeft de politie vrijdag laten weten

Een verdachte had 25 gram wiet in zijn kraag verborgen, een ploertendoder en traangas is inbeslaggenomen en 5600 euro aan achterstallige belastingschuld is ter plaatse geïnd.

Een bestuurder die een stopteken ‘te laat’ zag bleek acht keer gesignaleerd te staan. Hij betaalde 821,28 euro aan openstaande boetes en raakte zijn auto kwijt aan de belastingdienst vanwege een belastingschuld van 2400 euro.

In totaal zijn er 520 voertuigen gecontroleerd. In 55 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Vijf automobilisten hadden teveel alcohol gedronken. De hoogst gemeten waarde bedroeg 450 ug/l (1 promille).

Twee buitenlandse bestuurders rekenden respectievelijk 450 euro en 220 euro direct af. Met radarcontroles zijn 339 bekeuringen op kenteken uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 177 km/uur.

Belastingdienst
Voor de belastingdienst is met behulp van kentekenleesapparatuur (ANPRCatch Ken) voor 5600 euro aan achterstallige belastingschuld achterhaald en geïnd. Op negen auto’s is beslag gelegd en drie daarvan zijn daadwerkelijk afgesleept.

Drugs in kraag
In een Duits voertuig werd bij een drietal inzittenden softdrugs aangetroffen in gebruikers hoeveelheid. De bestuurder had echter in zijn kraag 25 gram wiet verstopt. Het voertuig is inbeslaggenomen, omdat de drugshond aangaf dat er nog meer verdovende middelen in het voertuig verstopt moesten zijn. De verdachte is ingesloten.

Wapens
In buitenlandse voertuigen is een ploertendoder en traangas aangetroffen. Voor beide overtredingen is een schikking betaald 220 euro. De wapens zijn inbeslaggenomen.

Navordering BPM
De Douane trof een in Nederland woonachtige bestuurder in een buitenlands voertuig. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kan een navordering van de BPM verwachten.

Tevens troffen zij in een voertuig met een ‘grijs’ kenteken op de laadvoer een persoon aan en reed een voertuig met een ‘grijs’ kenteken, terwijl dit ‘geel’ moest zijn. In beide gevallen volgt hier ook een navordering.

Bedrijfsvoorraad
De motorrijtuigenbelasting trof een voertuig dat als bedrijfsvoorraad stond geregistreerd. Het bedrijf kan een boete tegemoet zien van ongeveer 650 euro.
Onverzekerd
In een onverzekerde auto zaten twee buitenlanders, waarvan er een illegaal in Nederland verbleef. Deze persoon is ingesloten. Het voertuig is overgebracht naar het bureau in Deventer in verband met het onverzekerd rijden en een openstaande belastingschuld van 1500 euro.

De controle vond plaats tussen 22.30 en 04.30 uur op de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘De Hop’. Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Nationale Recherche, Permanent Auto Team, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück NRW-Münster.
Provincie:
Tag(s):