dinsdag, 28. april 2009 - 22:24

Drugsbende met connecties Hezbollah opgerold

Rotterdam

Internationale samenwerking tussen politie- en justitiediensten van Curaçao, Nederland, België, Colombia, Venezuela en de Verenigde Staten heeft vandaag geleid tot de aanhouding van 17 verdachten, die vermoedelijk deel uitmaken van een internationaal vertakte drugs- en witwasorganisatie.

De Nationale Recherche is in het onderzoek, dat begin 2008 is begonnen door het Korps Politie Curaçao, nauw betrokken geweest bij de onderschepping van containers met cocaïne in Rotterdam (300 kilo), Valencia (20 kilo) en Antwerpen (140 kilo).

Drie Colombiaanse verdachten zitten in Nederland al langere tijd in voorlopige hechtenis vanwege hun betrokkenheid bij het transport van 300 kilo cocaïne, dat in oktober 2008 is onderschept.

De organisatie verscheepte containers met cocaïne vanuit Curaçao naar Nederland, België, Spanje en Jordanië. Vanuit Venezuela gingen drugscontainers naar West-Afrika en vervolgens naar Nederland, Libanon en Spanje. Koeriers smokkelden cocaïne als luchtvaartpassagiers vanuit Curaçao en Aruba naar Nederland.

De verdachten investeerden de drugswinsten in onroerend goed in Colombia, Venezuela, Libanon, de Dominicaanse Republiek en in bedrijven op Curaçao. De organisatie onderhield internationale contacten met andere criminele netwerken, die in het Midden-Oosten Hezbollah financieel ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):