zaterdag, 21. februari 2009 - 18:11

Drukte in Venlo en Roermond tijdens aftrap carnaval

Roermond

Carnavalszaterdag heeft voor grote drukte gezorgd in Venlo en Roermond. De politie heeft zaterdagmiddag opgeroepen, om niet meer richting Venlo af te reizen, omdat het te druk was in het centrum, zegt een woordvoerster van de politie.

De Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo is zonder problemen verlopen. Zo’n 25.000 tot 30.000 carnavalsvierders zijn op de diverse evenementen in de Venlose binnenstad afgekomen. Op een moment werd het vooral op de Parade te druk, waardoor de politie besloot tijdelijk niemand daar meer toe te laten. De carnavalsfestiviteiten hebben echter niet tot ongeregeldheden geleid. Wel zijn er 9 aanhoudingen verricht, voor onder meer openbare dronkenschap en mishandeling, aldus de zegsvrouw van de politie. De politie had in Venlo 40 agenten ingezet om de festiviteiten samen met de organisatie ordelijk te laten verlopen.

Ook in Roermond was het Stationsplein afgeladen vol. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er op de SjtatieFestatie in de binnenstad van Roermond zijn afgekomen, maar volgens de organisatie van de 12e editie van het jaarlijks groeiende evenement was het Stationplein berekend op 22.000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):